Vill du dela med dig av din tid för att ge glädje och stöd till andra? I så fall kan ett volontärsuppdrag i Partille kommun vara något för dig. Uppdragen kan variera från engångsinsatser till sådana som pågår regelbundet flera gånger i veckan.

Omfattningen och uppdragets innehåll beror av vilka behov som finns och hur mycket tid du har att dela med dig av. Volontärsuppdragen finns främst inom äldreomsorg och seniorverksamheten men kan också förekomma inom skolan eller fritidssektorn.

Ett vanligt volontäruppdrag är att vara värd på någon av seniorträffarnas aktiviteter och evenemang. Ett annat är att träffa äldre i deras hem eller på ett äldreboende, vara sällskap och ge trygghet på promenader. Inom skolan behövs det ibland volontärer för läxhjälp och inom kultur- och fritidssektorn kan du vara värd på språkcaféet eller en extra resurs vid olika arrangemang. Ett annat viktigt uppdrag är att välkomna flyktingar till det svenska samhället.

Volontärer ger mervärde

Volontärarbetet ger ingen ekonomisk ersättning, men du är försäkrad om något skulle hända dig som volontär. När du varit volontär i kommunen i ett halvårs tid får du ett intyg som du kan lägga till dina meriter. Som volontär ska du inte ersätta arbete som utbildad och avlönad personal ska göra. Grunden för volontärarbetet är att ge mottagarna och dig själv ett mervärde i vardagen.

Anmäl ditt intresse

Anmäl dig via formuläret nedan. I anmälan kan du skriva in dina önskemål om vilken typ av volontärsuppdrag som intresserar dig mest. När vi mottagit din intresseanmälan blir du kontaktad för ett samtal om vad uppdraget innebär och vilka uppdrag som finns. Öppnar sig inte formuläret automatiskt eller ser det konstigt ut så klicka här.