Partille är ett bra ställe att bo på. Här finns naturen inpå knutarna och storstaden bara en liten bit bort. Det är lätt att pendla till och från Göteborg och till andra ställen i närheten. Här finns en blandad bebyggelse med villor, radhus, bostadsrätter och hyresrätter.

Söka hyresbostad hos Partillebo

Partillebo är ett kommunalt fastighetsbolag som äger och förvaltar cirka 3700 hyresbostäder i Partille. Hos Partillebo fördelas varannan ledig lägenhet till till befintliga hyresgäster och varannan till externt sökande. Läs mer om att söka bostad hos Partillebo.

Kötiden för externt sökande räknas från det att en registrering görs och den måste uppdateras av kunden själv minst en gång var tolfte månad. Annars tas man bort från kön och måste registrera sig på nytt. Det nya datumet gäller då som ködatum.

Lediga hyreslägenheter hos Partillebo

Kommunens tomt- och småhuskö

Vill du bygga och bo i hus i Partille? Genom tomt- och småhuskön erbjuder Partille kommun förköpsrätt av tomter till privatpersoner som vill bygga hus för året-runt-boende och förtur att förvärva färdiga småhus byggda av externa exploatörer. Läs mer om tomt- och småhuskön här

Som medlem i kommunens tomtkö kan du se vilka tomter och småhus som finns till försäljning och anmäla ditt intresse samt att hålla koll på din plats i kön och kontrollera eller uppdatera dina kontaktuppgifter. Aktuella erbjudanden hittar du på sidan Lediga tomter & småhus.

Privata fastighetsägare

Om du letar efter en bostad i Partille kan du även kontakta privata fastighetsägare och hyresvärdar för att höra hur du gör en intresseanmälan eller ställer dig i kö hos dem. Läs mer om pågående och planerade bostadssatsningar i Partille och vilka entreprenörer som ansvarar för dem.

Odlingslotter och kolonilotter

I Partille finns två områden med odlingslotter och ett koloniområde. Om du är intresserad av en odlingslott eller av en kolonilott kan du anmäla det till kommunen via Partille kundcenter. Lotter som blir lediga förmedlas i tur och ordning till de personer som anmält sitt intresse. Läs mer om odlingslotter och kolonilotter i Partille.