Vill du bo och bygga hus i Partille? Genom tomt- och småhuskön erbjuder kommunen förköpsrätt av tomter till privatpersoner som vill bygga hus för året-runt-boende och förtur att förvärva färdiga småhus byggda av externa exploatörer.

Logga in mot tomt- och småhuskön

Som medlem i kommunens tomtkö kan du se vilka tomter och småhus som finns till försäljning och anmäla ditt intresse samt att hålla koll på din plats i kön och kontrollera eller uppdatera dina kontaktuppgifter. Aktuella erbjudanden hittar du på sidan Lediga tomter & småhus.

Ny medlem

Hur anmäler jag mig till tomt- och småhuskön?

För att kunna använda e-tjänsten för tomtkön krävs att du kan identifiera dig med e-legitimation. Första gången du loggar in skapas ditt konto. Fyll i dina kontaktuppgifter och avsluta med Spara.

Var noga med att ange en giltig e-postadress!

Erbjudandena skickas till den e-postadress som du angett när du anmält dig till tomt- och småhuskön. Därför är det viktigt att du har en aktuell e-postadress kopplat till din medlemskonto. Du kan när som helst ändra din e-postadress på genom att logga in på e-tjänsten.

Vad kostar det att stå i kön och hur betalar jag?

Det kostar 1000 kronor att vara medlem av tomtkön. Avgiften är en engångskostnad. Betalning sker till bankgiro 550-5292. Avgiften används för att finansiera administrationen av kön.

Från när räknas min plats i kön?

Din plats i kön baseras på den dag som kommunen mottog din tomtköavgift. Vilket datum som registreringen av din betalning skett kan du se på Din sida. Då registreringen av betalningen inte sker per automatik utan manuellt, kan det ta några dagar innan det syns på Din sida att avgiften är betald, din plats i kön påverkas inte av detta.

Regler för tomt- och småhuskön

Alla tomter som säljs via den kommunala tomtkön är avsedda för eget permanent bruk. Den som ansöker om plats i kommunens tomtkö ska vara fysisk person och ha fyllt 18 år. Makar och sammanboende räknas som en och ansöker om plats tillsammans. Köplats får inte bytas. Köplats kan överlåtas, men då bara till sitt eget barn.

Mer information i dokumentet  Regler för tomtkön.

Erbjudanden om förköpsrätt

Erbjudande om förköpsrätt av kommunala tomter eller förtur att förvärva småhus, genom någon av de exploatörer som kommunen samarbetar med, går ut via e-post till alla medlemmarnas i tomt- och småhuskön.

Om du är intresserad av ett tomt- eller huserbjudande måste du anmäla ditt intresse inom den i e-postmeddelandet angivna tidsperioden. När tiden för intresseanmälan gått ut, fördelas tomterna utifrån kötiden som varje medlem som anmält sitt intresse har.

Lediga tomter

Erbjudande om förköpsrätt av kommunala tomter sköts av Partille kommun. Erbjudandena skickas via tomt- och småhuskön till den e-postadress som du angett när du anmält dig till kön.

Lediga småhus

Erbjudande om förtur att förvärva småhus till medlemmarna i kommunens tomt- och småhuskö sköts av fastighetsförmedlare på uppdrag av varje enskild exploatör. Erbjudandena skickas direkt till den e-postadress som du angett när du anmält dig till kön.