Möjligheter, utveckling och affärer uppstår i mötet mellan människor – i kombination med lunch kan magi uppstå. Detta har Jacob Nittinger, tagit fasta på. Han brinner för nätverkande – både digitalt och IRL – och bjuder in till Partilles första ”LunchIn” för företagare på Johns Scott´s i Partille arena torsdagen den 14 september, från klockan 11.30.

– Sannolikheten att nya samarbeten uppstår är större när människor ses över en bit mat än via e-postmeddelanden. Enligt min egen erfarenhet visar det sig ofta att någon som behöver dina tjänster eller så får du tips om någon annan som behöver det, säger Jacob Nittinger, som till vardags arbetar som företagsansvarig på Elgiganten i Partille och som även är ambassadör för LunchIn Göteborg Öster där även Partille, Lerum och Härryda ingår.

Svensk idé slår i flera länder

Konceptet LunchIn startades i juni i år av svenskarna, Kristian Andersson och Per Ekelöf, och bygger fritt vidare på det digitala arbetsnätverket LinkedIn. De två vill med enkla medel skapa möjligheter för folk att träffa personer både ur sitt eget och andras digitala bransch- och jobbnätverk i verkligheten. Idén har på kort tid hunnit sprida sig till flera länder i Europa och till USA.
– I dag finns 56 LunchIn grupper i sex länder. Allt arbete utförs ideellt och grundtanken är enkel. Varje torsdag klockan 11.30 bjuder gruppens ambassadörer in till lunch på en lokal restaurang. Agendan för mötet är öppen och utöver priset för din lunch kostar det ingenting att delta, säger Jacob Nittinger.

Premiär för LunchIn i Partille

Plats och datum för alla kommande LunchIn-träffar går att läsa på LunchIn.net. Det går att vara med i LunchIn-grupper på flera olika platser om man vill. Nu på torsdag den 14 september är det premiär för LucnhIn i gruppen Göteborg Östra. Den första LunchIn-träffen hålls på John Scott´s i Partille arena. De två torsdagarna därefter står LunchIn i Lerum och Härryda på tur.
– Ambitionen är att detta ska bli ett återkommande event som rullar i de tre kommunerna med tre veckors intervall, säger Jacob Nittinger.

Det finns ingen tidsgräns för hur länge lunchträffarna pågår.
–Vi startar klockan 11.30, därefter är ordet fritt. Välkommen!

Kategorier: Jobb
Sidan publicerad: Tisdag, 12 september 2017, 12:54