Utmärkelsen Årets uppstickare 2018 tilldelas Fusura AB. Företaget är specialiserat på betong, ett material där bara fantasin sätter gränserna, och levererar lösningar både i stort och smått till nöjda kunder.

– Nyfikenhet och kreativitet beskriver Årets uppstickare liksom deras vilja att växa. Professionalitet och ansvarstagande med nöjda kunder i fokus, visar på långsiktighet och hållbarhet. De två vännerna har en stor dos ödmjukhet och spännande framtidsdrömmar, sade Stefan Svensson, kommunstyrelsens ordförande i Partille, när Årets uppstickare 2018 presenterades på kommunens näringslivskväll den 13 november.

För att uppmuntra nyföretagande i Partille utser kommunen i samarbete med Företagarna Partille Årets uppstickare. Utmärkelsen tilldelas ett företag i Partille som utifrån en egen affärsidé startat sin verksamhet under de senaste tre åren. Affärsidéns hållbarhet skall visas genom en efterfrågan.

– I Partille startas varje år 200 till 250 nya företag. De första åren som företagare är ofta krävande. Genom att lyfta fram entreprenörer som kämpat och fått snurr på sin verksamhet vill vi inspirera fler att ta steget till att bli företagare, säger Lena Råberg, ordförande i Företagarna Partille.

Expansiva Göteborgsregionen som arbetsfält

Fusura AB startades 2016 av barndomsvännerna Robert Kleeman och Rikard Torén. Efter gymnasiet och några år i byggbranschen där de båda var uppskattade för sitt högkvalitativa arbete, bestämde sig de två för att starta eget.

Fusura är det latinska ordet för gjutning och det är precis vad Robert Kleeman och Rikard Torén ägnar sig åt på arbetstid. De levererar betonglösningar i stort och smått både åt privatpersoner och åt kommersiella uppdragsgivare. I företagets Instragramflöde går det att se bilder på allt från stilrena handfat i betong till platsgjutna trappor och husdelar i nyligen invigda Mölndal galleria.

Med den expansiva Göteborgsregionen som arbetsfält har Fusura AB på kort tid ökat sin omsättning och vinst samt kunnat anställa sin första medarbetare.

Statyett av lokal keramiker

Årets uppstickare delas ut på hösten i samband med Partille kommuns näringslivskväll. Förutom äran får det utvalda företaget även ta emot en statyett drejad av den lokala keramikern Ulrica Elmberg som driver Munk Form & Fason i Jonsereds trädgårdar. Statyettens form symboliserar nyfikenhet, envishet och passion.

Kategorier: Företagande
Sidan publicerad: Tisdag, 13 november 2018, 19:30