Nattillsyn med webbkamera är en möjlighet för dig som har beviljats tillsyn på natten. Med hjälp av webbkamera kan personalen titta till dig på överenskommen tid utan att komma in i din bostad medan du sover.

Nattlig tillsyn som inte stör

När du får insatsen kan du nu välja om du vill ha ett fysiskt besök eller besök via en webbkamera. Erfarenheten visar att många upplever att de fysiska besöken stör nattsömnen och att de vaknar, framför allt när personalen lämnar bostaden. Uppvaknande under natten ökar i sin tur risken för fall. Andra upplever otrygghet i att det kommer in någon i hemmet medan de sover. Webbkameran är då ett bra alternativ.

Tillsyn från kontoret eller bilen

Nattillsyn med webbkamera innebär att nattpersonalen tittar till dig med hjälp av en webbkamera - som de kopplar upp sig mot från den plats de befinner sig på. Kameran monteras på en lämplig plats i ditt sovrum för att personalen ska kunna se att du sover lugnt i din säng.

Tillsyn efter överenskommelse

Tillsyn via webbkamera sker på den tidpunkt som du och personalen har kommit överens om. Tiden kan dock variera upp till 30 minuter före eller efter det överenskomna klockslaget. Om du inte ligger i sängen vid tillsynen avvaktar personalen i 10 minuter innan de gör en ny tillsyn. Det kan ju vara så att du precis är på toaletten. Om du inte ligger i din säng efter andra tillsynen så gör personalen ett fysiskt besök hos dig. 

Bra att veta om kameran

På natten när kameran är aktiv lyser en liten lampa med ett fast grönt sken. När personalen gör tillsyn blinkar den gröna lampan. Kameran spelar inte in eller sparar några bilder och den är inte påslagen under dagtid. Om något är fel med kameran lyser ett rött fast sken. Då tar du kontakt med den person som du har fått som kontaktperson för frågor som rör din webbkamera.

Kostnad

Du lånar webbkameran utan kostnad. 

Du kan ångra dig

Du kan när du vill välja att återgå till nattillsyn med fysiska besök om du skulle ändra dig. 

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta Partille kundcenter med dina frågor om nattlig tillsyn med webbkamera.