Partilles två allmänna badplatser ligger vid Kåsjön och Aspen. Du når bägge bad lätt med kollektivtrafik.

På Havs- och vattenmyndighetens webbplats kan du ta del av de senaste mätningarna. Klicka här för att läsa mer om aktuella vattentemperaturer i Partille. 

Kåsjöbadet

Kåsjöbadet vid Kåsjön är Partilles största badplats och en av regionens större insjöanläggningar. Här ett flertal badbryggor, hopptorn och toaletter. Hundar är inte tillåtna på badplatsen. Det finns även en kiosk som drivs av privata aktörer som har öppet när solen tittar fram. 

Vägbeskrivning

Kåsjöbadet ligger längs Kåsjövägen i Öjersjö. Från centrala Partille kör du Landvettervägen mot Landvetter och svänger höger vid Kåsjöns badplats. Det finns en stor parkering precis vid badplatsen. Dit kommer du så snart du svängt av Landvettervägen. Buss 513 från Partille centrum stannar precis vid Kåsjöbadet.

Humlebadet

Humlebadet ligger vid sjön Aspen och är ett populärt besöksmål för barnfamiljer. Badplatsen erbjuder en mindre sandstrand, brygga och ett hopptorn. Observera att hopptornets högsta avsats är avstängd tills vidare. Det finns även en kiosk som drivs av privata aktörer som har öppet när solen tittar fram. 

Vägbeskrivning

Humlebadet ligger i Jonsered. Från centrala Partille kör du E20 mot Lerum och svänger av vid Jonseredsmotet. Kör mot Jonsered, sväng vänster vid Jonsereds fabriker, följ vägen till Jonsereds herrgård och parkera där. Följ gångvägen ner till badplatsen. Du kan även ta pendeltåget följt av en naturskön promenad på en knapp kilometer, kliv av vid Jonsereds station.