Fiske är ett populärt fritidsintresse i Partille, mycket tack vare de fina fiskevattnet i sjö och å. Laxfisket i Jonsered är erkänt som ett av Sveriges bästa och i kommunen finns flera sjöar med gott bestånd av abborre och regnbåge.

Fiska i sjö

I Partille kan man fiska i både sjö och å. I Kåsjön finns ett stort bestånd av abborre och gula kortet gäller i hela sjön, klicka här för att läsa mer på sportfiskarnas webbplats. 

Den andra sjön Prästtjärn är en mindre stadsnära sjö med ett gott bestånd av abborre och regnbåge. Även här gäller gula kortet i hela sjön. Klicka här för att läsa mer om fiske i Prästtjärn på sportfiskarnas webbplats. Läs mer om fiske i Prästtjärn på Sportfiskarnas webbplats.

Laxfiske i Säveån

Säveån är känd för sin unika laxstam och är uppdelad i två vatten med skilda regler, Jonseredsvattnet och Sävedalsvattnet. Längs med strömmarna i Jonseredsvattnet finns en tillgänglighetsanpassad fiskebrygga som lämpar sig för fiske från rullstol. Läs mer om priser, regler och tider på Sportfiskarnas webbplats.