I Partille finns många idrottsanläggningar och fritidsområden som lämpar sig för spontanspel och seriös föreningsverksamhet.

Björndammens skatepark

Den populära skateparken som består av flera curbs med en tillhörande bowl med ett djup på cirka två meter ligger ett stenkast från Björndammens busshållplats. Här tillåts både bräda, kickbike och BMX. 

Klicka här för att hitta till Björndammens skatepark. 

Furulundsplanen

Fotbollsplanen i Furulund ligger på Timmervägen nära Quisthallen. Den fullstora fotbollsplanen är ett populärt tillhåll för alla bollglada. 

Klicka här för att hitta till Furulundsplanen. 

Lexby idrottsplats

Intill Lexbyskolan ligger idrottsplatsen som består av två fullstora fotbollsplaner där bland annat fotbollsföreningen Partille IF tränar. Det finns även enklare friidrottsmöjligheter i form av en 60 meters sprintbana och en länghoppsgrop. 

Hitta till Lexby idrottsplats. 

Jonsereds idrottsplats

Två gräsplaner varav en är i konstgräs samt en inomhushall. Den lokala fotbollsföreningen Jonsereds IF nyttjar anläggningen för divisonspel och träningar. Jonseredskolans elever har skolidrott i hallen.

Klicka här för att hitta till Jonsereds IP. 

Partille arena 

Sveriges modernaste arena ligger mitt i Partille centrum och här hittar du två hallar varav den ena,  A-hallen, har en publikkapacitet på 4500. Bägge hallar rymmer fullstora handbollsplaner och B-hallen har linjering för en rad olika bollsporter. Arenarestaurangen John Scott's erbjuder även bowling i form av tolv stycken banor av högsta standard. 

Klicka här för att hitta till Partille arena. 

Stadsparken 

Stadsparken intill Kulturum invigdes sommaren 2017 och rymmer en basket- och fotsalplan, klätterland och flera stora grönområden för spring och bollspel. 

Klicka här för att hitta till stadsparken. 

Vallhamra idrottsplats

Vid Vallhamra idrottsplats hittar du en friidrottsanläggning, två fotbollsplaner, en inomhushall och ishall. 

Klicka här för att hitta till Vallhamra IP.

Öjersjö fotbollsplan 

Nära Öjersjö centrum hittar du en fullstor fotbollsplan.

Klicka här för att hitta till Öjersjö fotbollsplan. 

Frågor, synpunkter eller önskemål?

Tveka inte att höra av dig till Partille kundcenter om du vill framföra en synpunkt eller vill ge förslag på hur vi ska utveckla våra idrottsanläggningar, vi tar tacksamt emot all feedback.