Vår dansundervisning är känd för sin höga kvalitet och när du tränar hos oss får du garanterat en stark teknisk grund inom dans oavsett vilken dansstil du väljer. Detta då vi arbetar från grunden med teknik, musikalitet och scenisk närvaro och hela tiden med dansglädjen i fokus.

Nivåindelning

Nybörjare: inga förkunskaper krävs. Förkortning "nyb". 

Fortsättning steg 1: minst 4 terminers förkunskaper nybörjargrupp krävs. Förkortning "forts 1". 

Fortsättning steg 2: minst 4 terminers förkunskaper i fortsättningsgrupp krävs. Förkortning "forts 2". 

Fortsättning steg 3: minst 4 terminers förkunskaper i högre fortsättningsgrupp krävs. Förkorning  "forts 3".

Om förkunskaper finns är det viktigt att skriva med detta i er ansökan, då detta underlättar för oss vid intagning. Uppflyttning för danselever med pågående kurser hos oss görs utav respektive danslärare.

Vårt dansutbud

Danslek 3–4 år

Danslek 3–4 år. Danslek är en danskurs för både stora och små. Barnen får lära sig lätta danssteg och rytmikgrunder på ett lekfullt sätt, tillsammans med en förälder. Ett superkul sätt att umgås på och uppmuntra barnens dans- och rörelseglädje.

Anmäl dig här.

För tid och plats se dansschemat.

 

Barndans 4–6 år

4-6 år. Barndansen förbereder barnen för olika dansstilar, t.ex. klassisk balett, jazzdans och hip-hop/street. Under en lekfull undervisningsform utvecklas musikalitet och koordination. Barnen uppmuntras till rörelseglädje och får en naturlig känsla för dans. 

Anmäl dig här.

För tid och plats se dansschemat.

 

 

Klassisk balett

Den klassiska baletten är grunden för all konstnärlig dans. På balettlektionerna gör vi övningar både vid stången och ute på golvet. Övningarna syftar till att ge god hållning, balans, styrka och koordination, ett måste även för dig som vill bli en bra dansare inom jazzdans, modern dans eller andra inriktningar. De yngre barnens lektioner har även inslag av lek och improvisation.

Anmäl dig här.

För tid och plats se dansschemat.

 

 

Hip hop & Street

En dansstil som ligger i tiden för dagens ungdom, fylld av explosiv energi och attityd! Inom Streetdance ryms influenser från Jazz, Locking, Poping, Hip-Hop, Swing, Breakdance, Funk m.m och focus ligger på dansglädje och den personliga stilen. De yngre barnens lektioner har även inslag av lek och improvisation.

Anmäl dig här.

För tid och plats se dansschemat.

 

 

Jazzdans

Jazzdansen har sitt ursprung i den afrikanska dansen men har blandats upp med amerikansk show- och sällskapsdans. Jazzdans ser du numera i musikaler, videos och shower. Lektionen inleds med teknikuppvärmning där vi tränar upp kondition, smidighet, styrka koordination och rymt. Därefter tränar vi på olika steg och rörelser. De yngre barnens lektioner har även inslag av lek och improvisation.

Anmäl dig här.

För tid och plats se dansschemat.

Dansmix teknik

En danskurs för dig som vill prova på flera dansstilar och fördjupa dina kunskaper inom teknikträning.

Detta en bra kurs att komplettera sin pågående danskurs med för extra träning.
Vi går igenom dansstilarnas grunder och fördjupar oss i teknikarbetet. Läraren lägger upp kursen efter gruppens behov och önskemål.

Exempel på dansstilar vi tränar tekniken på klassisk balett, modern nutida dans och jazzdans.

Anmäl dig här.

För tid och plats se dansschemat.

 

Dansmix special, för dig med funktionsvariation

Specialanpassad undervisning för elever med funktionsvariationer. Detta är kursen för dig som vill prova olika dansstilar och på ett lustfyllt sätt jobba med uttryck och koreografi. Vi provar på olika dansstilar såsom hip-hop/street, jazz och balett.

Plats: Kulturum, sal K 21

Dag & tid: Onsdagar kl. 14.55-15.55

Danslinjen

Kulturskolans Danslinje startade hösten 2002. Utbildningen vänder sig till ungdomar från årskurs 9 som har ett brinnande intresse för dans och vill utveckla detta vidare. Vi erbjuder en bred grundutbildning som öppnar upp för möjligheten att komma in på högre estetiska program och yrkesdanslinjer. Vi strävar också för att ge eleverna chansen att utveckla sina sceniska kunskaper genom uppträdanden vid olika event. All undervisning sker efter skoltid. Vi rekommenderar att man har erfarenhet av 2–3 timmars dansträning per vecka, innan man söker sig till Danslinjen. En fördel är om man har goda kunskaper inom Klassisk balett.

Till hösten 2020 tar vi in nya elever på restplatser. Välkommen med din anmälan till Danslinjens audition senast 25 maj 2020.

Anmälan:www.partille.se/kulturskolan. Gå in på ”ansök kurs” och ”audition Danslinje.

Datum för audition: måndag 1 juni 2020 kl. 16:30-19:15 i K21, Partille Kulturskola.

Ålder: för dig som är född 2005 eller tidigare.

Kursavgift: 3405 kr/termin.

Kursinnehåll per vecka: Klassisk balett 75 min, Modern 60 min, Jazzdans 75 min, Danskomposition 80 min.

 

Föreställningar

Kulturskolan har sin årliga dansföreställning i maj där alla elever från 4 år och uppåt medverkar. Till vissa av våra föreställningar under läsåret tar vi entré. Detta gör att vi kan köpa in kostymer och rekvisita till dansföreställningarna, ordna workshops samt bjuda våra elever på fika vid längre repetitioner och genrep.

2016 startade vi projektet Made by Me: En föreställning där eleverna själva koreograferar och framför sina dansnummer. I föreställningen medverkar Kulturskolans elever från 10 år och uppåt. Fri entré till denna föreställningen.

Under höstterminen avslutar vi med öppet hus på dansklasserna, då får du som vårdnadshavare se vad vi tränat på under höstens lektioner. Detta sker sista veckan på höstterminen.

Utöver detta kan det komma förfrågningar om andra uppträdanden och event där vi engagerar eleverna.