Välkommen till Partille Makerspace! Ett makerspace är en kreativ mötesplats där lokalen, verktygen och materialen delas av användarna. Stort fokus läggs vid återbruk av material och digitalt skapande.

Drop in-kvällar och stickcaféer

Ungefär varannan vecka har vi öppet i Makerspace. På våra dropin-kvällar kan du prova på allt från att programmera robotar och bygga ihop en dator till att sy en vimpel eller laga dina slitna jeans. Missa inte heller våra populära stickcaféer som kommer tillbaka i höst. Här kan du handarbeta över en fika med andra stickintresserade. Fri entré, alla är välkomna! 

Höstens drop-in

Onsdag 11 september kl. 16-19 

Onsdag 25 september kl. 16-19

Onsdag 23 oktober kl. 16-19

Onsdag 20 november kl. 16-19

Onsdag 11 december kl. 16-19

Stickcaféer

Måndag 7 oktober kl. 17-19

Måndag 4 november kl. 17-19

Måndag 2 december kl. 17-19

Om Partille Makerspace

Fantasin sätter gränserna!

I ett makerspace är nästan allt möjligt. Här kan du lära dig att programmera en robot, eller varför inte bygga om gamla bruksföremål till nya spännande uppfinningar. Du kan till och med göra ett äpple till en välljudande synt!

Skapa tillsammans

Partille Makerspace är ett gränsöverskridande samarbete mellan kultur- och fritidsförvaltningen och utbildningsförvaltningen. Här ska vem som helst kunna arbeta på sina eller andras projekt, dela erfarenheter och kunskap, samarbeta eller bara bolla idéer med varandra. Tillsammans skapar vi Partilles första makerspace.

Sprillans nytt skaparrum

I november 2016 klipptes bandet till Partilles första makerspace. På dagtid hålls undervisning för skolbarn, då de bland annat får lära sig mer om programmering. På kvällstid håller vi öppet ungefär varannan vecka med dropin-kvällar och stickcaféer. Håll utkik på Facebooksidan!

Kontakta oss

Partille Makespace har inga fasta öppettider, utan har öppet utifrån efterfrågan och behov!  Vill du vara med och skapa i Partilles mest kreativa lokal? Tveka inte att höra av dig om du är nyfiken. Du når de ansvariga enklast via facebooksidan men du kan även kontakta Partille kundcenter som kopplar dig vidare. För frågor om undervisning i Makerspace på skoltid, maila:  makerspace@edu.partille.se