I Partille finns ett stort utbud av lokaler. Vissa lokaler bokas timvis och andra går att hyra i flera dagar. Se fler bilder på våra lokaler längre ner på sidan.

För privatpersoner, företag och föreningar

Du kan som privatperson, företag eller förening hyra någon av Partilles många lokaler. Kostnaden, lokaltaxan, varierar beroende på om du hyr i egenskap av privatperson, förening eller företag. Läs mer om kommunens lokaltaxor här. Skicka din bokningsförfrågan med datum till Partille kundcenter. E-post: kundcenter@partille.se

Användare av lokalerna ska främja och respektera demokratiska grund­principer och/eller jämställdhet mellan män och kvinnor. Hyresgästs verksamhet skall vara förenlig med Partille kommuns värdeord Allas lika värde.

Populära lokaler och gårdar

Flatön

Gården på Flatön är perfekt för större läger med totalt 50 bäddar. Med fin badstrand och brygga ett stenkast bort är anläggningen den perfekta tillflyktsorten för kick offs, fotbollsskola eller friluftshelg. Flatön ligger väst om Orust, och ligger 90 minuter med bil från centrala Partille/Göteborg. 

Nyckel kan hämtas måndag till fredag klockan 10-18.30 samt lördag klockan 11-16 på Kulturum. När nyckel hämtas skrivs ett hyreskontrakt. Alla hyresgäster uppmanas att förhålla sig till den bokade tiden i bekräftelse.

Observera! Du hittar hyresvillkor under rubriken Dokument på denna sida.

Ordenshuset

Ordenshuset, mer känt som Göta Bio, har anor från förra sekelskiftet med ett inbjudande rum för större sällskap. Ordenshuset ligger i Jonsered, Partilles historiska pärla som under 1800-talet var ett av Sveriges mest framstående brukssamhällen. 

Nyckel kan hämtas måndag till fredag klockan 10-18.30 samt lördag klockan 11-16 på Kulturum. När nyckel hämtas skrivs ett hyreskontrakt. Alla hyresgäster uppmanas att förhålla sig till den bokade tiden i bekräftelse.

Observera! Du hittar hyresvillkor under rubriken Dokument på denna sida.

Olles hus

Olles hus är en riktig pärla beläget mitt i vackra Lexby. Huset, som vilar stadigt på en stomme från 1500-talet, gör sig ypperligt för möten, konferenser och övernattningar. Lokalen rymmer 30 personer och på varje våningsplan finns ett gäng smårum. 

Larminformation lämnas av kundcenter vi avhämtning av nyckel. Nyckel kan hämtas måndag till fredag klockan 10-18.30 samt lördag klockan 11-16  på Kulturum. Parkering sker vid anvisad plats och det är viktigt att man inte parkera in det privathus som ligger på gården. Är det fullt får man parkera på Lexby skola. Alla hyresgäster städar efter sig, även toaletterna och man tömmer alla sopor och slänger dem i Hemvärnets sopkärl som står nere hos dem. När något saknas meddelas detta till kundcenter som gör en beställning hos vaktmästeriet.

Örjansgården

För utlämning av nycklar och annan viktig information, kontakta kundcenter. Alla hyresgäster uppmanas att lämna lokalen i befintligt skick och förhålla sig till den bokade tiden i bokningsbekräftelsen.

Partille arenas konferensrum

Catering av fika eller lunch sker genom kontakt med John Scott's restaurang i Partille arena. Ingen annan får användas då aktören har försäljningsavtal med i Partille kommun i arenan. Du kontaktar John Scott's på e-post partille@johnscotts.se, notera att det är självservice som gäller.

 

För att få tillträde till ert bokade mötesrum ska ni vända er till vaktmästeriet och få en kod för att komma in, ni når dem via telefon 031-3922024. Vid frågor som kan uppstå, kontakta vaktmästare 031-3922024 eller personalen i café/information på plan 1.  

 

Utrustning
I rummen finns en högupplöst projektor med tillhörande duk och whiteboard-tavla. Ta med egen dator! Vi har adaptrar för de flesta videokontakter, till exempel HDMI, VGA med mera. Alla hyresgäster uppmanas att lämna lokalen i befintligt skick och förhålla sig till den bokade tiden i bokningsbekräftelsen.

Övriga lokaler

Gäddan och matsalen Forellen

Alla hyresgäster uppmanas att lämna lokalen i befintligt skick och förhålla sig till den bokade tiden i bokningsbekräftelsen. Nyckel kan hämtas måndag till fredag klockan 10-18.30 samt lördag klockan 11-16 på Kulturum och i kommunhuset måndag klockan 8-19 och tisdag till fredag klockan 8-17. Observera! Kan endast bokas tre veckor innan tänkt datum. 

Öjersjö Storegård gymnastiksal

För utlämning av nycklar och annan viktig information, kontakta kundcenter. Alla hyresgäster uppmanas att lämna lokalen i befintligt skick och förhålla sig till den bokade tiden i bokningsbekräftelsen.

Scener och mötesrum

Scener

Caféscenen, Partille Kulturum

Max antal personer 50-100.

Blackboxen, Partille Kulturum

Max antal personer är 80.

Stora scen, Partille Kulturum

Max antal personer är 378, sittande publik. Stora scen måste bokas minst tre veckor i förväg. Läs mer om villkoren i dokumentet Lokaltaxor. 

Aulan, Vallhamra skola

Max antal personer är 150. Vid användning av skrivbord är maxantalet 60 personer.  Uppdatering 30 januari 2018: Lokalen ej tillgänglig på grund av ombyggnation. 

Ungdomens hus, Kulturum

Max antal sittande 80, stående 200.

Större lokaler för möten och andra sammankomster

Lokal Gäddan, Forellen

Max antal personer är 50.

Hörsalen, Partille Kulturum

Max antal personer är 100.

Lokal Gropen, Vallhamra fritidsgård

Max antal personer är 100.

Aulan, Vallhamra skola

Max antal personer är 200. 

Matsalen, Forellen

Max antal personer är 200. 

Montrar och skärmar i Kulturum

Dessa skärmar är för kommunala verksamheter, föreningar och konstutövare som vill visa kreativa uttryck och olika konstformer. Skärmarna är inte till för politiska föreningar, politiska budskap eller debatter. 

Partille kommun åtar sig rätten att plocka ner utställningen om inte kommunens riktlinjer följs. 

Vanliga frågor

Hur långt i förväg behöver jag boka?

Beroende på lokal finns det olika tider att förhålla sig till när man ska boka.

Kommunala förvaltningar med verksamhet i lokalerna har företräde. Därefter blir lokalerna tillgängliga för övriga bokningsförfrågningar. De bokningsbara tiderna släpps säsongsvis:

  • Bokningar under januari till juli kan göras från och med den 1 december.
  • Bokningar under augusti till december kan göras från och med den 1 juni.

För följande lokaler råder särskilda bokningsperioder:

  • Ordenshuset i Jonsered: Bokningar kan göras upp till ett år i förväg.
  • Friluftsgården Torget, Flatön: Säsongsöppet från 1 maj till 15 oktober – bokningar kan göras från och med den 1 december.
  • Stora scen, blackboxen och Ungdomens hus bokas tre veckor innan tänkt datum, detta för att planera in behov av tekniker.